Meniu
Telefon: +4 031 402 56 77
info@mitsubishi-altimex.ro
 
Meniu

Pompa de caldura aer-apa HYDROlution

Home » Pompa de caldura aer-apa HYDROlution

Hydrolution este un sistem ce ofera incalzire, racire si apa calda menajera

HYDROlution este o pompa de caldura aer-apa proiectata de Mitsubishi Heavy Industries pentru sisteme rezidentiale. Un sistem complet si modern, capabil sa asigure incalzirea, racirea si producerea de apa calda menajera, cu costuri reduse de energie si respectarea deplina a mediului inconjurator datorita emisiilor reduse de CO2.

Sistem complex

HYDROLution

HYDROlution este o pompa de caldura aer-apa proiectata de Mitsubishi Heavy Industries pentru sisteme rezidentiale. Un sistem complet si modern, capabil sa asigure incalzirea, racirea si producerea de apa calda menajera cu costuri reduse de energie si respectarea deplina a mediului inconjurator datorita emisiilor reduse de CO2

HYDROlution utilizeaza energia naturala: unitatea extrage caldura din aerul exterior, chiar daca la o temperatura scazuta, pentru a o transmite in interiorul incaperilor. Agentul termic primar folosit este freonul, transportat de la unitatea externa catre unitatea interna si convertit in apa calda sau rece prin intermediul unui schimbator freon-apa.

HYDROlution este un sistem ce ofera in conditii de maxima eficienta.

Schema

HYDROLUTION

pompa-de-caldura-eficienta-hydrolution-explicata-api

Mecanismul de functionare a unei pompe de caldura in modul incalzire poate fi simplificata dupa cum urmeaza:

 • 1. Unitatea exterioara

  Unitatea exterioara recupereaza caldura din aerul exterior (sursa de caldura) de catre gazul de agent frigorific, si creste temperatura acestuia prin procesul de comprimare.

 • 2. Refrigerantul

  Refrigerantul comprimat la temperatura mare este transmis catre unitatea interna.

 • 3. Gazul

  Gazul transfera energia termica apei, care o transmite apoi catre sistem.

 • 4. Re-transformarea

  Refrigerantul este transformat din nou in stare lichida pentru un nou ciclu de evaporare, procesul repetandu-se continuu.

In modul de racire, procesul este exact invers: agentul frigorific recupereaza energia termica din apa si il elibereaza la unitatea exterioara, in conformitate cu principiile de functionare ale pompei de caldura.

Datorita prezentei unui senzor de temperatura, unitatea interioara determina daca unitatea exterioara trebuie sa fie operationala. In cazul in care este necesara energie termica suplimentara, rezistenta electrica auxiliara (optional pentru zonele nord-europene) sau orice alte generatoare de caldura conectate la sistem, pot sa inceapa sa functioneze.

ECONOMIE ENERGIE

Costuri anuale optime de functionare datorita compresorului inverter. Viteza compresorului este controlata in functie de solicitari, rezultand cel mai ridicat COP din industrie (4.08 ~ 4.27) pe incalzire.

MOD SILENTION - PENTRU REDUCEREA ZGOMOTULUI

Functia Mod silentios reduce nivelul zgomotului produs de unitatea interioara in modul de incalzire prin scaderea vitezei compresorului si a ventilatoarelor.

CIRCUIT INCALZIRE PANA LA 65ºC

Temperatura maxima a fluxului este 65ºC prin utilizarea incalzitorului electric auxiliar (standard), folosit pentru rezerva de apa calda, precum si pentru a face fata cerintelor de apa calda excesiva.

REZISTENTA PENTRU TAVITA DE SCURGERE

Unitatile Mitsubishi sunt prevazute cu o rezistenta ce previne acumularea si/sau inghetarea condensului, protejand astfel schimbatorul de caldura.

PRESIUNEA ALIMENTARII CU APA

Prin utilizarea alimentarii directe cu apa si prin evitarea utilizarii apei dintr-un rezervor, presiunea si calitatea apei sunt mentinute la acelasi nivel si scade riscul aparitiei diverselor tipuri de bacterii (de ex. Legionella).

POSIBILITATEA DE RACORDARE A UNOR SURSE EXTERNE

Pentru unitatile Mitsubishi HYDROlution exista posibilitatea de conectare la diverse tipuri de surse externe de incalzire, inclusive dispozitive solare.

Totul despre

HYDROLUTION

Pompa de caldura aer-apa Mitsubishi Heavy Industries este un sistem revolutionar de recuperare a energiei care foloseste caldura aerului ca sursa regenerabila. In mod remarcabil, cazanele traditionale produc energie prin ardere, fiind un proces ce prevede emisiile puternice de CO2.

Pompa de caldura aer-apa Mitsubishi Heavy Industries, datorita economisirii energiei, care caracterizeaza intreg procesul operational, consuma doar o mica parte din energia eliberata in incaperi. Acest lucru reduce emisiile globale de CO2 in mediul inconjurator.

Unitatile interioare pot fi perfect integrate intr-un sistem de aer conditionat, care are in vedere, de asemenea, introducerea de panouri solare, cazane cu combustibil lichid sau sobe pe peleti.

MODELE GAMEI

null

Modelul HYDROlution All-in-one 8 kW

Sistem compus din unitate exterioara FDCW si unitatea interioara HMA, cu rezervor incorporat

null

Modelul HYDROlution All-in-one 11 kW

Sistem compus din unitate exterioara FDCW si unitatea interioara HMA, cu rezervor incorporat

null

Modelul HYDROlution 16 kW

Sistem compus din unitate exterioara, unitate interioara si rezervor de apa 30, 300 sau 500 de litri